Wat is paardencoaching

Paarden zijn vluchtdieren en leven vanuit de natuur in een kudde. Een kudde is zo zwak als hun zwakste kuddegenoot. Op het moment dat er een paard niet lekker is, dan kunnen ze twee dingen doen: achterlaten of helpen. Dat helpen doen ze door blokkades op te sporen en spanningen over te nemen zodat het lichaam weer gaat stromen.
Paarden zullen alleen naar het echte pijnpunt gaan en niet waar de cliënt er één van heeft gemaakt.

Paarden kunnen geen spanningen vasthouden zoals wij mensen en zullen de spanningen weer loslaten door bijvoorbeeld te gapen. Ook kunnen de paarden gedrag laten zien die je bewust of onbewust in je dagelijkse dag doet (ook wel spiegelen genoemd). Wij als paardencoaches zijn hierin gespecialiseerd om dit gedrag te vertalen.

Als laatste kunnen ze ook laten zien wat je juist wel of niet moet doen. Als voorbeeld genomen: Je bent een te harde werker en gaat met het paard wandelen. Het paard zal dan stil gaan staan omdat hij voelt dat je te veel energie geeft (en zo zwak wordt voor de kudde).

Zodra mensen in de bak gaan staan, dan zullen de paarden je zien als een tweebenige kuddegenoot. Ze zullen je scannen (zoals ze ook in het wild doen om te kijken of er gevaar is) en door de energetische spanning op zoek gaan naar blokkades (om te kijken of je gezond genoeg bent om te vluchten). Door de lichamelijke interactie kom je meer vanuit je hoofd in je lichaam. Het “zijn” en de “verbinding” is iets wat je non-verbaal, veilig en oordeel loos aangaat.

Paardencoaching is voor iedere doelgroep toepasbaar. We bieden Paardencoaching aan voor volwassenen en kinderen (zie kinder(paarden)coaching) met verschillende klachten o.a. stress, (faal)angst, burn-out, depressie, trauma, systeem problematiek (zie systemisch werk), PTSS, autisme. Ook verzorgen wij re-integratie trajecten voor het UWV.

Trajecten

Volwassenen

De sessie zijn gemiddeld 1 keer per 14 dagen. Tussen de 14 dagen door is er altijd 1 contact moment op afstand.

Bij komst altijd rekening houden met het weer, want het is buiten. Zorg ook voor schoenen die vies mogen worden.

Ook is het mogelijk om met een groepje van 3 of 4 personen te komen. Je kan dan ervaren wat het verschil is van persoon tot persoon.Het is ook fijn om van elkaar te leren in een veilige setting. Naast coaching met een kleine groep, is het ook mogelijk om met een grotere groep te komen.

Daar kunt u denken aan bijvoorbeeld een teamuitje van het werk waarbij wij op zoek gaan naar de dynamiek binnen de groep en de rol van u zelf binnen het team.

Klik hier om naar de website van SR Paardencoaching te gaan voor meer informatie over paardencoaching met volwassenen.

Kinderen

SR Paardencoaching biedt individuele sessies en trajecten voor kinderen die begeleiding zoeken in hun dagelijkse uitdagingen.

Deze uitdagingen kunnen variëren van het vergroten van weerbaarheid of zelfvertrouwen, het omgaan met gedragsproblematiek, (faal)angst, verwerken van rouw, systeemproblematiek (zie systemisch werk), problemen met leeftijdsgenoten, trauma, ADD, ADHA of autisme spectrum, etc.

Kindercoaching met paarden is een behandelingsvorm die minder op (verbale) menselijke interactie is gericht. Dus als het kind niet of nauwelijks kan praten is deze coaching techniek ook geschikt.

Klik hier om naar de website van SR Paardencoaching te gaan voor meer informatie over paardencoaching met kinderen.

UWV trajecten

Ik verzorg voor Caprilli Coaching de trajecten van het UWV voor de omgeving Amsterdam en omstreken.

Caprilli Coaching & Training is een re-intergratiebureau met als specialisatie paardencoaching voor het UWV.

De trajecten zijn voor iedereen met een uitkering vanuit de ziektewet, WIA, WAO of Wajong uitkering.

De trajecten die wij aan mogen bieden zijn: Naar Werk, Werk Fit, Modulair participatie, Modulair Maatschappelijk en Praktijk Assessment.

Het jaarlijks slagingspercentage is hoger dan 95%, wat zeer hoog is.

Klik hier om naar de website van SR Paardencoaching te gaan voor meer informatie over UWV trajecten.

Heb je vragen of wil je je aanmelden voor coaching?

Stuur ons een mail en wij komen zo snel mogelijk bij je terug.

Share This